De website van Stichting Oppe Bok;
organisator van het Bokkenrijdersfestival
in Klimmen


Suggesties voor onze website:
   info@oppebok.nl

De gemeente Voerendaal deed in 2008 een oproep om in de kerkdorpen een vierjaarlijks cultureel evenement te organiseren om Voerendaal op de kaart te zetten en de samenhang in Voerendaal te versterken.

De website is tevens bedoeld om de verbinding tussen de bewoners van Klimmen onderling en met de bewoners in de regio te bevorderen.

Evenement
In Klimmen heeft de oproep geresulteerd in de organisatie van het Bokkenrijdersfestival dat voor de eerste keer heeft plaatsgevonden op 30 september 2012.

Nog even nagenieten:

National Geografic TV maakte een documentaire rondom de gekende Bokkenrijder Joseph Kirchhoffs.
Op 5 juni 2013 was de documentaire, genaamd Bloody Tales of Europe, te zien op de TV-zender National Geografic. Voor de documentaire zijn er onder andere opnames gemaakt in Klimmen, tijdens het Bokkenrijdersfestival op 30 september 2012.

Bokkenrijdersfestival Vrijthof Klimmen, 30 september 2012

Wat een vrolijk en zonnig feest! Er is een uitermate rijk en gevarieerd programma gepresenteerd. De samenwerking van de Klimmense verenigingen vóór en tijdens ’t festival was prima, de streekproductenmarkt was authentiek en gezellig. De optocht met echte Bokken, het Bokkenrijderstoneel als rode draad gedurende de hele middag door het RAT, de presentatie van de Klummesje Pouffe (cider!), de aanwezigheid van de Belgische Peetvader, de vele kleurrijke spelers en figuranten…………. Alles was bijzonder. Het weer was fantastisch en de authentieke uitstraling, aankleding en prachtige setting op ’t Vrijthof heeft zelf de filmploeg van National Geographic TV gelokt. Het Bokkenrijdersgenootschap gaf acte de présence, zowel op zaterdag met een symposium, als op zondag met panelen en informatiestand. Ook de positieve publiciteit achteraf is prima.