De website van Stichting Oppe Bok;
organisator van het Bokkenrijdersfestival
in Klimmen


Suggesties voor onze website:
   info@oppebok.nl

De Klummesje Pouffe

De zon staat te pronken aan de hemel; de lucht is strak blauw; het leven lacht je aan. Daar moet je van genieten. Parasolletje, de glazen op tafel en dan een heerlijk glaasje Klummesje Pouffe. Dat goddelijke, heerlijke, schuimige glaasje Klummesje Pouffe. Die kleine licht goudgele belletjes die opborrelen uit het glas; de geur van het Klummesje land, het tintelen op de tong en langs de wangen,het langzaam glijden in de keel en dan die smaak! Verrukkelijk, met niets te vergelijken. Kleine dorst of grote dorst; Pouffe is verfrissend voor lichaam en geest.
Alleen al het openen van de fles is een genot. De draadjes eraf; de kurk langzaam laten komen en dan dat gelukzalige moment. Met een zachte of, voor de liefhebbers, met een harde Pouffe opent zich een nieuwe wereld. Pouffe, Pouffe, Pouffe, als een mantra klinkt het openen van de flessen. Klummesje Pouffe zal de wereld veroveren, te beginnen in Klimmen.
Nu zult U zich afvragen wat die Klummesje Pouffe dan wel is. Wel, het is een zwak alcoholische sprankelijke cider gemaakt van die heerlijke appels uit de omgeving. De fantastische smaak van onze eigen appels is immers met niets te vergelijken. Appels uit het land van leem en kalk. Je proeft het, je ruikt het, je geniet het.
De bezoekers van ons Bokkenrijdersfestival hebben de primeur als eersten te kunnen genieten van die heerlijke Klummesje Pouffe. We schenken de glazen vol, klinken met Pouffe en zullen er niet verbaasd van staan als U te kennen geeft de rest van uw leven de Klummesje Pouffe te willen drinken. Dat wordt dan even wachten op de nieuwe oogst, maar daarna Pouffen we weer de Klummesje Pouffe.